Norbalqis's FotoPage
All about me,hubby and my baby..
By: Norbalqis Amir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Mar-2009 08:21 Email | Share | | Bookmark
Kena Tag dengan Irdina's Ibu



Quote:
Ummi kena tag ngan irdina's ibu.. so ni dia
Let's see how much you remember!"


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yes.. We planned to have our first child and after 11/2 months bernikah, dah pregnant..So ada strong reason aku nak berenti kerja dari Penang ke KL. Memang penat travel naik bas masa pregnant. Aku patut ada kad privilege bas konsortium sebab dah kerap sangat. Nasib baik baby dalam perut ni kuat Alhamdulillah. Sampai ada sekali tu pergi scan sebab risau masa naik bas dok kat seat yang atas tayar. Imagine seat tu vibrate for 5 hours!! memang scary la.. Second reason ialah, atas kesedaran ada ramai yang lambat nak conceived, so first pregnancy is rezeki.

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
Mestilah. Orang Islam wajiblah berkahwin

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
sangat happy...excited hehe

4. WAS ABORTION AN OPTION FOR YOU?
tidak sekali-kali. Unless certain cases like pregnancy yang membahayakan nyawa ibu, so mungkin ya

5. HOW OLD WERE YOU?
25 years old

6. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
period lewat 2 hari dah suspicious time tu. Sebab period memang punctual for years. Bila hujung minggu baru test, masa tu kat kampung mentua. Lepas tu terus jumpa doktor..

7. WHO DID YOU TELL FIRST?
my hubby

8. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
nak..memang excited

9. DUE DATE?
02/03/2008..Tapi baby lahir 37 weeks 3 days

10. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
ade juga.. jarang muntah tapi ade angin and burp for 9 months!! Angin hilang right after bersalin

11. WHAT DID YOU CRAVE?
Setiap minggu mesti makan nasi ayam, at least once in a week. Lepas tu teringin kijang/pelanduk salai masak lemak cili api. Tapi ayah mentua my sis ade beburu landak je, So makan landak masak lemak cili api hehe

12. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Bau plastik kereta myvi.. (alamak sori kawan-kawan..tapi tak bole tahan bau dia mesti mabuk pas naik kereta myvi huhu). Makanan yang rasa garlic..Euwww.. tapi skang dah oke hehe

13. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD SEX?
Boy

14. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
Memang wish nak boy. Alhamdulillah dapat. Anak sedara hubby ramai boys

15. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Tak tau pounds malas nak convert. Tapi naik 7kg sebab terpaksa control makan because of the angin. Kalau tak heart burn macam nak pengsan. No nescaffe/coffee/tea.. breakfast tak bole makan berat nanti heart burn.

16. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
baby shower/lenggang perut sume takde

17. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
takde

18. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Alhamdulillah no

19. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Pakar Annur Hasanah, Bandar Baru Bangi

20. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Admitted at 9.30 pm dah 4.5cm dilation. 1 am dah 10cm. 1.56 am delivered. So Alhamdulillah cepat sangat untuk without induced delivery.

21. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby

22. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Hubby.. Doctor= Dr. Khamsiah Muda, And 2 midwives= bidan Rogayah ngan bidan Liza

23. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
natural

24. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
No epidural. Ambik pain killer injection yang takde kesan langsung.. haha

27. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.95kg

28. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
13/02/2008

30. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Ilham Al-Khwarizmi.. Ilham means Ilham lah.. Al-Khwarizmi nama pakar Matematik yang invent Quadratic Equation. I chose that one. Ilham Walid yang chose sebab dekat ngan nama dia Ijam

31. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
13 months

32. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Yes absolutely. Pregnancy and delivery tu pengalaman yang best

So who do I tag?
everyone yang ada pengalaman ni


Wednesday, 25-Feb-2009 04:28 Email | Share | | Bookmark
Cutes Blogger Award

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda.


2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.
Irdina's Ibu

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.

(1) Saya seorang yang kuat makan. Kalau lunch nasi sikit, mule rase tak puas hati..kena cari makanan petang juge - FAKTA
(2) Saya juga sangat suke berangan nak jadi macam-macam orang yang femes. Paling tak tahan selalu berangan jumpa briefcase RM1juta, bile return kat tuannya, dia kasi sikit duit itu hahaha - HOBI
(3) Sekarang pulak dah jatuh cinte ngan memasak.. Selalu nak try resipi baru - HOBI
(4) Saya suke pergi jalan-jalan. - FAKTA
(5) Saya suke buli anak saya haha - FAKTA
(6) Boleh dok depan komputer berejam2 sambil surf net. Paling hampeh baca ruangan gossip sambil ketawa berdekah-dekah - FAKTA
(7) Suka ganggu suami saya buat kerja. Mesti suruh dia buat sumthing yang remeh-temeh..macam goreng ayam atau buka lampu ketika dia tengah syok study/baca forum - FAKTA
( Sangat suka tengok filem berat-berat, lagi-lagi kalau Tom Hanks yang berlakon. Cerita berat yang saya sangat suke seperti: The Green Miles, Benjamin Butang, The Pianist, The Village.. opps citer Melayu jarang cerita berat..kalau berat adalah drama swasta bermutu yang dah lama tak dihasilkan - FAKTA
(9) Tak suke bawak kereta.. Tapi sebab tak kaya ade driver, kena drive sendiri - FAKTA
(10) Layan cerita drama bersiri pukul 6 seperti SPA Q - FAKTA



Wednesday, 25-Feb-2009 03:58 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Ilham..1 year old 13/01/2008

Ilham baru saje celebrate his first birthday. Alhamdulillah, anak Ummi ni sihat..Lately ni dia jaaarang sangat demam berbanding mase kecik dulu. Mungkin sebab dia dah big boy and mungkin sebab dia minum susu Ummi dia.. Alhamdulillah.. Walaupon dia belum berjalan dan gigi pon takde (Walid kate kalau takde gigi gak, nanti bila tadika pakai gigi palsu haha) dia sentiasa sihat pon Ummi dah gembira sangat. Semoga dia membesar menjadi anak yang soleh, taat kepada Allah dan kedua ibu bapa..






Wednesday, 25-Feb-2009 03:17 Email | Share | | Bookmark
Trip to Melaka

29/11/2008
Lepas pergi Kenduri Kahwin Cik Liza kat Lenga, Muar..Kami singgah di Melaka untuk makan-makan angin. Hotel sumer dah penuh, tapi Ummi berusaha gak la call hampir semua resort and hotel (yang dalam budget sahaja hehe) ..ade la satu hotel yang tinggal. Melaka was soo hectic. Cuti sekolah, orang ramai sangat!! tak best nak jalan. Sana sini sesak Tapi tempat2 dia cantik-cantik. Makan kat umbai pon sedap dan reasonable hargenye.. Ni sedikit gambar2 kami..














Wednesday, 25-Feb-2009 03:12 Email | Share | | Bookmark
Our New Buckle Mei Tai

Kami purchase dari http://aidafiqs-handmade.blogspot.com.. So ini lah yang setia membawa Ilham ke mana-mana sampai sekarang... I love this pic soooo much


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net